ברוכים הבאים - זהו בלוג מרכזי לקהילת הבודקים בארץ! - כאן תוכלו כל אחת ואחד מכם/ן לכתוב כתבות ולקבל חשיפה נרחבת, פשוט לחצו על "הוספת כתבה". אנו נעזור בהגהה ובקידום חלק מן הכתבות ברשתות החברתיות.
לאורך השנים שנאתי את המילה תחזוקתיות (maintainability) בקונטקסט של טסטים. טסטים הם ניתנים לתחזוקה כמו כל קוד אחר. זה מגיע בסוף לנקודה שנשבר לנו ואנחנו כותבים את הכל מחדש. אבל עד אז…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
שני, 18 אוגוסט 2014 14:42
בידול לא בא לבד. הוא דורש קבוצה של טסטים. טסטים מאפשרים לנו לדעת שמשהו השתבש ולעזור לנו לאתר את הבעיה. אנו נרצה לשתול כמה שיותר רמזים עכשיו, כדי שיעזרו לנו (או למסכן…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
חמישי, 07 אוגוסט 2014 11:57
ל-"מיקוד" משמעות מיוחדת בטסט: טסט טוב מצביע בדיוק על הקוד של הקוד הבעייתי. אם נדע איפה הקוד נמצא, נוכל בקלות לנתח את הבעיה ולפתור אותה במהירות. הדוגמא הטריוויאלית היא בדיקה של פונקציות…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
רביעי, 30 יולי 2014 09:48
בהמשך לשיחותיו של גיל, אני רוצה להוסיף תכונה שהיא לטעמי המפתח ליכולתינו להפעיל בצורה ממוכנת (automation) את הבדיקות. נקרא לתכונה זאת מיבניות: על הבדיקה להיות בנויה בצורה מסודרת וברורה באופן שכל מי…
נכתב על ידי Dani Almog |
חמישי, 24 יולי 2014 06:02
אחד הסיפורים שאני אוהב לחזור עליהם (שוב ושוב) הוא חווית ה TDD הראשונה שלי. לפני שנים רבות, סיימתי לקרוא את הספר המופלא של קנט בק "Test Driven Development by Example". הייתי בטוח…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
שני, 21 יולי 2014 13:48
לעתים אנחנו שוכחים שרוב הערך של הטסטים מגיע אחרי שכתבנו אותם. כמובן ששימוש ב TDD עוזר באפיון הקוד. אבל האמת היא, שמרגע שהקוד עובד בפעם הראשונה, הטסטים הופכים לשומרי העתיד שלו. כשהטסטים…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
שישי, 18 יולי 2014 09:54
בפוסט הקודם שלי, הכנתי רשימת תכונות על פי הן ניתן להעריך כמה הטסטים שלנו טובים. אם הטסט נופל על אחת או יותר מן התכונות הללו, צריך לבצע תיקונים בטסט. הפוסט הזה הוא…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
שלישי, 15 יולי 2014 12:03
פוסט זה תורגם מהבלוג שלי: http://www.gilzilberfeld.com/2014/07/how-to-test-your-tests.html כשאנו כותבים טסטים (בדיקות), אנחנו מתמקדים בתסריט אותו אנו רוצים לבדוק, ואז אנו מקדדים אותו. פשוט, לא? כך פועל המוח שלנו, אנחנו לא יכולים להתמקד בהרבה…
נכתב על ידי גיל זילברפלד |
ראשון, 13 יולי 2014 14:56
פעמים רבות אני שומע על המאבק הנצחי בין הבודקים והמפתחים, כמו שני שבטים המנסים לנצח את שדה הקרב המכונה בדרך כלל "ישיבת באגים" או במונח עדין יותר "הישיבה". אני כל יום מודה…
לפני מספר חודשים, פרסמנו מאמר על בחירת מתודולוגיות בדיקות תוכנה. מהי הטכניקה משיגה את התוצאות הטובות ביותר (כלומר הפגמים הקריטיים ביותר, הדיווחים באיכות הגבוהה ביותר, את התיקונים הקריטיים הדורשים את תשומת הלב…
איך באמת QTP עובד ? אלו שיש להם נסיון עם QTP בעבר יודעים כי עבודה עם QTP = עבודה עם אובייקטים, ישנן 2 צורות עבודה עם אובייקטים בכלי:1. עבודה מול ה-Object Repository…
לפני כמה חודשים קראתי את הפוסט הקצר הזה, גירדתי קצת בראשי, אמרתי לעצמי "טוב, אני לא מסכים עם זה אפילו קצת" והמשכתי הלאה בחיי.מאז, כבר פעמיים או שלוש (שאני זוכר) שראיתי את…
איזה רקע נוסף רצוי שיהיה לבודק? אנו נשאלים תכופות בפורומים, מה הידע הנוסף הנדרש לבודק (במיוחד לאלו שהגיעו למקצוע ללא רקע רלוונטי) מעבר ללימוד מתודולוגיות בדיקה, וסט מונחים שייתנו לו שפה…
מהן תכונות האופי הנדרשות מבודק? נתחיל מבדיחה: בדיקות הן עבודה לפולניה – תמיד למצוא מה אחרים לא עשו כראוי ולהעיר על כך... ישנן תכונות שממש מזוהות עם עבודת הבדיקות: *…
נכתב על ידי halperinko |
שישי, 17 ינואר 2014 10:10
אף פעם אל תפסיקו ללמוד - בדיקות " אף פעם אל תפסיקו ללמוד" – או כמו שנאמר "רק טיפשים יודעים הכל". מפעילותי בפורומים השונים בעולם הבדיקות בארץ ובעולם, תכופות אני רואה כיצד דווקא חסרי הניסיון, שרק…