he icon   en icon

LOGIN
התחברות או הרשמה
להמשך הרשמה ידנית – לחץ על כפתור ההרשמה, להרשמה/כניסה מהירה בעזרת חשבון רשת חברתית – לחץ על הלוגו בכותרת

אפס סיסמה - שכחתי את שם המשתמש

שם משתמש
סיסמה
זכור אותי

בכדי לכתוב בפורום יש להרשם או להתחבר - ההרשמה/כניסה מתבצעת מכותרת האתר.  

ברוך הבא, אורח
שם משתמש: סיסמה: זכור אותי
ברוכים הבאים לעולם הבדיקות, כאן אתם מוזמנים לשאול כאוות נפשכם לגבי מקצוע הבדיקות וה-QA, כיצד ניתן להיכנס, מה כדאי ללמוד, היכן כדאי ללמוד, שאלות מראיונות וכד'.
(אנא הקפידו על טוהר הפורום - טענות כלפי גורמים שונים יש להעלות תוך גיבוי עובדתי ובצורה מכובדת, פרסום סמוי ללא גילוי נאות אסור בתחליט האיסור - כתיבת עובדות והמלצות מותר)
כאן אין לפרסם הודעות עבודה או חיפוש עבודה - אלא רק בפורום המתאים.

נושא מה זה לינקדאין, ואיך זה עובד?

מה זה לינקדאין, ואיך זה עובד? 28 אוק 2013 16:04 #981

• halperinko
  • halperinko's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • פוסטים: 836
  • תודות שהתקבלו 35
  • קארמה: 3
מה זה לינקדאין, ואיך זה עובד?
:S :whistle: :S :evil:
טוב אז למי שעדיין לא מכיר - ליקדאין - www.linkedin.com
זו רשת חברתית אשר בניגוד לפייסבוק - מתמקדת בקשרים מקצועיים ולא בקשרים חברתיים.
רשת זו הינה דרך לשמור על קשר עם מכרים, בעולם בו כל מס' שנים מתחלף המייל, מס' הטלפון, החברה בה נעבוד ועוד.

מעבר לרשימת מכרים (מדרגה ראשונה), ניתן לראות גם מכרים מדרגה שניה ואף לפנות אליהם (כלומר ניתן לפנות לחבר של חבר), וניתן לראות גם אנשים מדרגות מרוחקות יותר - אך לא ניתן לפנות אליהם אלא אם משדרגים המנוי (דיי מיותר בארץ - בה ניתן להגיע לכל אחד דרך מכר כלשהוא :-) ).

משתמש ברשת זו יכול להגדיר נתונים לגבי הרקע שלו - ובעצם להחזיק מעין CV וירטואלי (היתרון מקום מרכזי בו כולם יכולים למצוא אותנו - החסרון - לא ניתן להתאים למשרות ספציפיות - אם נעלים מידע הוא ייעלם לכולם - אך ניתן להגביל רמת צפייה וכד').
לרשת דף עדכונים ממכרים - מה הם אהבו (לייק יותר אפקטיבי מאשר בפייסבוק - דומה יותר ל-Share), עם מי התחברו, שינויי תפקיד, ועוד.
כמו כן ברשת קבוצות דיון רבות (על רובן השתלטו נשות HR עם הצעות עבודה, וחלקם עדיין מכילים דיונים מקצועיים - תלוי כמה מנהלי הקבוצה מקפידים לבקר התוכן)
גם חברות מחזיקות פרופיל חברה, וניתן לעקוב אחר הודעות של חברות שמעניינות אותנו (לדוגמא ITCB :-) ), להבין אילו מוצרים ושירותים החברה מספקת - וכמחפשי עבודה ניתן להבין האם החברה מעניינת אותנו ולכן נרצה לחפש בה מכרים אשר יוכלו להכניס את קו"ח שלנו בשיטת חבר-מביא-חבר.

בשנים האחרונות יותר ויותר מגייסות "צדות" מועמדים ברשת זו, ופונות עם הצעות עבודה ספציפיות, אפילו אם אנו עדיין עובדים ולא בחיפוש אקטיבי, וכמובן שאנו יכולים להתחבר אליהן ולקבל עידכונים, או להכנס לקבוצות בהן הן פעילות.

רצוי לכל אחד לבנות בהדרגה רשת קשרים מחברים ללימודים, משפחה, מכרים וכד' - אשר במידת הצורך יוכלו לעזור בחיפוש עבודה.

כמו בכל כלי - חשוב להקפיד לרשום סטטוס בצורה ברורה - אני רואה הרבה בודקים שמגדירים את עצמם כאנשי מחשבים - מה זה אומר לגביהם?, מי יפנה אליהם כאשר המילה QA לא מופיעה בתאור? (כלומר לא תמצא בחיפושים)
כך גם לגבי אנשים שמציינים כי מחפשים עבודה אך לא באיזה תחום - הסיכוי שיקבלו פניות רלוונטיות אפילו מחבריהם - נמוך בהרבה!
הייתי שמח אם היה מיותר לציין - אך אם אתם לא עובדים עם דפדפן שבודק שגיאות כתיב בזמן ההקלדה - רצוי להעתיק המידע שרשמתם ל-Word ולוודא שאתם לא עושים בושות לעצמכם (כן - מנהלי בדיקות הם קפדנים - ועשויים להרתע מקו"ח עם "שגיאים")
>>> מומלץ מאוד לבדוק איך הפרופיל שלכם נראה למשתמש לא רשום, ולאחד מחבריכם <<<

לגבי דיונים בנושאי בדיקות - אני ממליץ בחום לעקוב אחר דף החברה של ITCB, ולהתחבר לפרופיל של Gil Danon - המנהלן של ITCB והפרופיל ממנו אנו מעדכנים על מאמרים, דיונים, כנסים וכד'.
כמובן שיש עוד חברים מעניינים אחרים מהארץ והעולם החולקים ידע בתחום - ניתן להתחבר או פשוט לעקוב אחר עידכוניהם.
עריכה אחרונה: 28 אוק 2013 16:49 ע"י halperinko.
יש להרשם בכדי לכתוב בפורום.

חדשות מעולם הבדיקות

טיפים

לרשימה המלאה >>